Opleiding MDMA

Door: Door Kevin Nas, Bram Smits, Pleun Wilting, Luna van Loon, Mannus van der Meer, Damon van der Voort.

“Aangezien de export van drugs zo hoog is en er verschillende ‘beroepen’ bij komen kijken van het maken tot het vervoeren, werden wij aan het denken gezet. Deze industrie heeft veel verschillende beroepsmogelijkheden, de export staat op plaats 1 van Nederland en binnen dit werkveld is veel ontwikkeling. De mensen die hier werkzaam zijn, krijgen het in de praktijk aangeleerd. Maar wat als dit gemakkelijker geleerd kan worden, het gestructureerd is en het veilig gemaakt wordt? Om te werken in een industrie volg je normaal gesproken daar een opleiding voor, maar voor de drugsindustrie is die er niet. Waarom dan niet?

Deze opleiding zal gericht zijn op mensen die zich gaan aanmelden voor een nieuwe opleiding, tussen de 17 en 25 jaar oud met een vooropleiding EM, NG, NT of MBO4.

Een opleiding wordt opgezet als er ergens vraag naar is en wanneer het een gat in de markt opvult. Het gat in de markt zou nu zijn dat er geen opleidingen zijn voor beroepen in de drugsindustrie.

Verder zoeken we de discussie op met de school. We hebben de opleiding aan de eisen van de overheid laten voldoen. Daarnaast is de opleiding door verschillende mazen in de wet niet illegaal. De enige reden van afwijzen zou zijn dat de opleiding drugs gerelateerd is. Met behulp van een goed geschreven pitch en goede visuele ondersteuning was het de bedoeling onze opleiding voor de directie te presenteren en zo de discussie te ervaren en aan te gaan.

De opleiding wordt gepromoot op de website, Instagram en Facebookpagina van Avans. Verder zal er op de open dag en avond een tafel staan waar meer informatie te verkrijgen is over de opleiding Medicinal Distribution & Management Analytics (MDMA).”

Tweedejaars project bij Avans CMD ‘s Hertogenbosch 2019/2020.