Uit zijn voegen barsten

Door: Diana Grigorescu.

“Ik heb een zine gemaakt! Ik noemde het uit zijn voegen barsten. Geïnspireerd door mijn persoonlijke ervaringen met intimidatie, gaat het over gendernormen, waargenomen lelijkheid, vrouwenhaat, weigering om vrouwelijkheid te tonen, en hun impact op de geestelijke gezondheid. Ik werd door veel dingen geïnspireerd: Barbara Kruger, Judy Chicago en Exotic Cancer (pseudoniem), Viktor Lyapkalo’s afbeeldingen van vrouwelijke lichamen, en Savanna Judds subversieve studies van kleur en licht, de resulterende etherische sfeer. Het monsterlijke vrouwelijke (geïnspireerd door de vrouwelijke insectensieraden van Rene Lalique), dikke lichamen, harige lichamen en de onaanvaardbare metamorfose van het ouder wordende lichaam onthullen dat vrouwelijkheid een handelswaar is: vrouwenlichamen worden modetrends, beperkt door steeds veranderende opvattingen over schoonheid. schoonheid die kan worden bereikt, verbeterd of gecorrigeerd door middel van consumptie.

(…)

Terwijl ik deze onderwerpen onderzocht, stuitte ik op de zinecultuur van de jaren negentig. Wat begon als vrouwelijke punkmuzikanten die terugvechten tegen vrouwenhaat, fel feministisch en onbeschaamd, werd een wereldwijd fenomeen van underground, in eigen beheer uitgegeven, gefotokopieerde en geniete boekjes over activisme! Ik besloot dit te combineren met de recente trend van webweven (collages van citaten, foto’s, gifs, screenshots, enz., die verbindingen creëren tussen niet-verwante stukjes media), en om alle geweldige fragmenten die ik tegenkwam te illustreren. Ik wilde dat mijn zine een luide schreeuw van wanhoop en woede zou zijn, waarbij ik me afgewezen en gekleineerd voelde. Al deze emoties veranderden in mijn geest als weerzinwekkende beelden, zoals ingewanden, hondsdolle hondenmonden en blauwe plekken, allemaal in heldere, hyperverzadigde kleuren. Gore pop. Macabre in bubblegumroze.”

https://neondigitalarts.com/diana/