Future queen contest

Door: Kyara Berry, Jasmijn Broeren, Julia Goes, Sam Smit, Romy Zuidhof, Annaïda van Silfhout, Maud van der Meijde.

“Tegenwoordig worden we ingehaald door de toekomst. Technologiën zoals botox, liposuctie en genetische manipulatie zijn helemaal niet zo bijzonder meer. Door als deze ontwikkelingen veranderd ons ideaal beeld. Wat is nog normaal? Blond, blauwe ogen, grote borsten en grote billen? Wat nou als we in de toekomst ons hele uiterlijk kunnen samenstellen? Wat is dan nog schoonheid? Als we zelfs zo ver kunnen gaan met genetische manipulatie dat we invloed hebben op ongeboren baby’s? Wat voor een super mensen zullen er dan ontstaan?

Het koningshuis speelt een grote rol in Nederland. Ook heeft het koningshuis een bepaalde klasse. Altijd netjes op de foto, glimlachen en zwaaien. Nooit te korte rokken of gekke haarkleuren. Zo ook prinses Amalia.

Het koningshuis is technisch gezien van ons allemaal, we betalen belasting. Maar verder hebben wij geen invloed deze familie. Dat wij het koningshuis niet mogen kiezen wordt niks aan veranderd, maar over het uiterlijk van de toekomstige koningin hebben misschien wel inspraak in de toekomst. Vandaar het concept “Future Queen” : Wij bepalen het uiterlijk van onze toekomstige koningin. Wij hebben dan ook een verkiezing gestart onder het volk.”

Tweedejaars project bij Avans CMD ‘s Hertogenbosch 2019/2020.