LOW←TECH MAGAZINE

“Lowtech Magazine brengt nieuws en duiding over milieu, energie en technologie. Maar dan niet door de roze bril die de doorsnee redactie op de neus heeft staan. Het magazine stelt zich vragen bij het blind geloof in vooruitgang en hoogtechnologische oplossingen.”

https://solar.lowtechmagazine.com/nl/about/the-solar-website/

“Deze website draait op zonne-energie. De server staat opgesteld in Barcelona en gaat offline gedurende langere periodes van slecht weer. Deze pagina geeft “live” informatie weer over de productie van zonne-energie, de energieopslag, en het energieverbruik van de website.”

“Low-tech Magazine bouwde in 2022 een fietsgenerator die bedoeld is om in combinatie met een zonnestroominstallatie energie te leveren voor een huishouden of kleine werkplaats. In deze videoreeks, die we gaandeweg zullen uitbreiden, laten we zien wat er allemaal mogelijk is.

We gebruiken in geen enkele video een batterij. De stroom gaat door een DC-DC converter die een stabiele spanningsuitgang produceert. In sommige video’s maken we ook gebruik van een omvormer. Het controlepaneel op het stuur maakt het mogelijk om de juiste spanning te kiezen alnaargelang het apparaat (5V, 12V, 220V).”

https://solar.lowtechmagazine.com/nl/